Udviklingen inden for byggeindustrien

Den industrielle udvikling i Danmark

Sikkerhed: Det er ikke ukendt viden at Danmark forlængst har gennemgået en industriel udvikling. Vi er også kommet videre og der er i øjeblikket gang i en computerbaseret teknologisk udvikling med en høj grad af brug af robotter.

Vi kommer dog ikke uden om, at der for en stor del af de danske produktionsvirksomheder, stadig er industriel del. Denne industrielle del har selvfølgelig en stor portion manuelt arbejde. I dette manuelle arbejde, er det ikke usandsynligt, at man kan komme ud for en arbejdsulykke.  Sådan et risikoelement har man naturligvis en interesse i at få udryddet. Det kan være svært, nå der er behov for en menneskelig forarbejdning. Hvad kan man så gøre, for at undgå ulykkerne? Joh, man kan udvikle sig inden for sikkerhedsudstyr. I den forbindelse kan man kaste et blik i retning af http://byggeogindustri.dk/ hvor man har samlet oplysninger som være virke forebyggende. Der er blandt andet denne artikel: http://byggeogindustri.dk/saadan-kan-du-sikre-dig-mod-fald-fra-taget – Her gribes der fat i følgende punkter:

  • Ankerpunkt
  • Faldsikring
  • Falddæmpning
  • Faldsikringstrekant
  • Bæltesele
  • Lovkrav

Medarbejdernes sikkerhed

Min forståelse og min holdning omkring dette arbejdsområde er, at man ikke kan investere for meget i medarbejdernes sikkerhed.  Et lille banalt uheld kan give varige mén og gøre en ende på en persons arbejdsliv. Har man købt det fornødne sikkerhedsudstyr, og har man oplært medarbejderne i brugen af disse, så mangler man kun at få lavet de meget vigtige sikkerhedsprocedurer. De skal være med til at sikre, at sikkerhedsudstyret bruges efter hensigten. Det må ikke være acceptabelt, at medarbejderne på noget tidspunkt frigører sig fra sikkerhedsudstyret, for “bedre at kunne udføre sit arbejde”.

Der er set talrige eksempler på faldulykker, også fra ganske lav højde, som har givet uoprettelige skader på eks. ben, arme, knæ, ryg, skulder eller hoved. Hvorfor gå på kompromis med disse sikkerhedsforanstaltninger? Hvorfor risikerer sit eget liv og sin egen førlighed. Det giver simpelthen ikke mening.