Tur ud i den danske natur?

Turen går udenfor – Hvornår har du sidst været ude og overnatte i den danske natur?

Tur i skoven! Ja for manges vedkommende så ligger det maaaange år tilbage. Formentlig tilbage til dengang man var spejder eller på primitiv lejrskole med sin klasse. Når man er kommet lidt op i årene, så bliver man nemt lidt mere magelig. Man vil gerne have det nemt og bekvemt. Have tv og internet og meget gerne et badeland lige uden for døren.

Jeg tænker dog, at det også kunne være fedt at komme ud og mærke naturen lidt – og ikke bare sådan lige gå en tur i skoven eller køre en smut til havet eller fjorden. Nej, hvorfor ikke tage på vandretur – og måske endda overnatningstur i de danske skove. De fleste danske skove tilhører os alle, så det er faktisk tilladt at bruge skoven.  Det kaldes også “fri teltning”. På Naturstyrelsens hjemmeside kan man søge på hvor det er muligt. Bemærk dog at man kun må slå to telte op og kun ét døgn det samme sted.

Gider man så slæbe sit telt med? Ja er svaret nok, hvis det ikke er for stort og vejer for meget. Et godt bud på et telt kunne være Wechsel Pathfinder som fås hos K9outdoor.dk – Teltet vejer godt 2 kg. og med en kabine på 230 x 97 cm. kan man godt tage af sted på tur med sin søn eller datter. Sammenpakket er teltet kun 50 cm. lang og 15 cm. i diameter, så det er bestemt til at overkomme at slæbe rundt på.

Hvad så med mad?

Ja, som verden er skruet sammen i dag, så er det bestemt ikke usandsynligt, at man kunne få et pizzabud til at bringe pizza ud. Meeeen, var det ikke lidt sjovere at lave sin egen mad over bål? Det behøver faktisk ikke være så svært og bøvlet. Med et trangiesæt kan man nærmeste have et helt komfur, pande og gryder med. Uden at det fylder ret meget. Sættet fungerer på den måde, at man først sætter ild til spritbrænderen. Dernæst sætter gryde eller stegepande ovenpå og så ellers fylder i pande eller gryde, akkurat som hvis man lavede mad derhjemme. Der kan dog ikke være de samme mængder som hjemme på komfuret. Til gengæld så smager det ekstra godt når man selv har tilberedt det. Hos K9outdoor.dk kan man få en plovmand erhverve sig et basis trangiasæt, Trangia. Der er to gryder og en stegepande med spritbrænderen og det hele vejer under 1 kg. Det er i hvert ikke pladsen og vægten på udstyret der gør at man tager af sted på tur uden et trangiasæt.