Naturvenlig tøjvalg

Naturvenlig tøjv

Naturvenligt tøjvalg er faktisk ikke en garanti i alle byer. Der er faktisk flere både halvstore og mindre byer som ikke har tøjbutikker der tilbyder køb af tøj produceret af naturvenlige materialer. Der tilbydes ofte kun den konventioneller slags, som er produceret uden hensynstagen til allergikere, dyr, de nære omgivelser eller fremtidens befolkning.

Dyrt alternativ

Desværre så er tøj, produceret i et naturvenligt materialer, ofte ganske dyrt. Det koster simpelthen væsenligt mere, at producere. Man skal være opmærksom på:

  • Hvilke stoffer ens materiale er behandlet med
  • Hvor mange fossile ressourcher der er brugt i fremstillingsprocessen
  • Hvor bæredygtigt producenten er
  • Om tøjet er CO2-neutralt

Ikke så dyrt alternativ

Hvad er det så at man kan bruge? Joh, et godt bud må helt sikkert være hør. Hør er et naturmateriale og er desuden også utroligt stærkt og holdbart. Hørplanten er blevet dyrket i mange hundrede år og udmærker sig også ved at være modstandsdygtig over for bakterier. Disse egenskaber gør den til et yderst fornuftigt tøjvalg for eks. allergikere.

Prisen på hør er i dag faldet markant, men er desværre stadig markant dyrere at producere, og derved købe, end eks. tilsvarende tøj lavet af bomuld. Hvorfor så købe hør? Jamen der er skam flere grunde:

  • Hør kan vaskes et utal af gange og bliver faktisk forholdsmæssigt blødere og mere behagelig med tiden.
  • Det afviser støv og skidt og det kan derfor være en mindre omkostning, både økonomisk og miljømæssigt, i forhold til hvor meget ens vaskebehov efterfølgende kunne falde.
  • Det er åndbart, men er i samme ombæring også i stand til at optage en stor mængde væske.

Hvis man nu tænker: Jeg vil da egentlig gerne vide noget mere om hør og måske om tøj generelt, så overvejer i måske at bruge kontaktformularen og henvende jer til mig? Det skal i ikke overveje. Jeg er en helt almindelig middelaldrende mand som ikke har nogen ekspertviden på området. Skal man i stedet for vide noget om de naturvenlige materialer, så skal man i stedet for kontakte eksperterne. I Skjern er det eks. Skjerns Modehus som har en utrolig stor viden inden for området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *