Musikverdenen

Musikverdenens muligheder

Musikverdenen er ret omfattende. Antallet af instrumenter og instrumentvarianter er utallige og tager med de mere moderne musikformer med, eksempelvis stomp, så nærmest ethvert redskab/genstand bruges som musikinstrument.

Hvilke musikinstrumenter er så mest udbredte?

  • Guitar
  • Klaver
  • Blokfløjte
  • Trommer

I gang med guitar

Skal man i gang med at lære at spille guitar, så skal man være opmærksom på hvilken en guitar man køber til at begynde med. Der findes forskellige begynderguitarer som kan være en stor fordel at investere i til en begyndelse. Musiktips.dk har skrevet en artikel om hvilken guitar du bør købe.  Er du så kommet så langt, at du tænker at du vil ud og investere i en, så kan det være en mulighed at kigge forbi https://musik-konsulenten.dk/ hvor der kan købes alverdens forskellige guitarer, samt en masse andre musikinstrumenter. Hvis du nu mere er til et andet instrument.

Mit eget musikliv

Min egen erfaring med musik er faktisk forsvindende lille. Som barn lærte jeg ganske kortvarigt at spille nogle få strofer på en blokfløfte – Det er lærte er dog helt væk i dag. Senere fik vi et lille elektrisk piano i mit barndomshjem. Her lærte jeg at spille “Für Elise”. En simpel melodi som dog har haft stor betydning for mange mennesker. Dens melodiske klang og evne til at fylde et lokale med lyd, overgår klar nutidens poptoner. Senere hen har jeg i mit voksenliv undervist i musik. Det har dog hovedsagligt været i form af at afspille forskellige genrer af musik via Youtube. Eleverne har så skullet lytte til sangen.

Her brugte jeg faktisk også “Für Elise”. Jeg fandt forskellige dance- og popnumre og originalen og afspillede dem for eleverne. Dermed kunne de høre den letgenkendelige klang når den gik igen i dance/pop/techno-sangene.

Musik kan både skabe stemning og være kilde til en behagelig baggrundsmusik – så gå ud og oplev den.